Hírek
Az Országgyűlés plenáris ülése

Budapest, 2013. december 4. Klinghammer István, az Emberi Erőforrások Minisztériuma felsőoktatásért felelős államtitkára napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2013. december 4-én. Olvasd Tovább

Lődi Tamás, a WBO második magyar Európa-bajnoka

Békéscsaba, 2013. december 4. Lődi Tamás cirkálósúlyú bokszoló Békéscsabán 2013. december 3-án. Olvasd Tovább

A Kézről kézre című színdarab bemutatója Miskolcon

Miskolc, 2013. december 4. Zayzon Zsolt (b) Hubertin, Kocsis Pál (k) Emile Renaux és Ullmann Mónika (j) Francine szerepében Georges Feydeau Kézről kézre című bohózatának próbáján a Miskolci Nemzeti Színházban 2013. december 3-án. Olvasd Tovább

A Johanna a máglyán című oratórium a Nemzeti Színházban

Budapest, 2013. november 27. Tompos Kátya (b, fent) Szent Johanna szerepében Paul Claudel - Arthur Honegger Johanna a máglyán című oratóriumának próbáján a budapesti Nemzeti Színházban 2013. november 26-án. Olvasd Tovább

A Cabaret című musical Szolnokon

Szolnok, 2013. november 27. Horváth Gábor (b) Schultz, Kertész Marcella (k) Sally és Gombos Judit (j) Schneider szerepében John Kander- Fred Ebb - Joe Masteroff Cabaret című musicaljének próbáján a szolnoki Szigligeti Színházban 2013. november 26-án. Olvasd Tovább

Rizstejszín ételallergiásoknak és diétázóknak

Rizstejszín

Elsőre nem tűnik túl nehéznek, hogy kizárjuk a tejet a konyhából, hiszen csak a tejeskávéról, a sajtokról és a vajról kell lemondani, de ha jobban belegondolunk, akkor jóval összetettebb a dolog. Ugyanis, ha lemondunk az állati eredetű tejről, akkor mindjárt nincs mivel sűríteni, krémesíteni az ételeket, ami nagy hiányt jelent a krémlevesek és főzelékek kedvelőinek.

Szerencsére már vannak olyan nagyszerű alternatívák, mint a rizstejszín is, így nem kell nagyon elkeseredni, ha valaki érzékeny lesz erre az alapanyagra. Ez a termék vízből és rizsből készül, valamint némi napraforgó olaj, szentjánoskenyér-liszt, karragén és tengeri só hozzáadásával nyeri el végleges, krémes állagát.

Tehát sem tejszármazékot, sem glutént nem tartalmaz, így nemcsak laktózérzékenyek, tejallergiások fogyaszthatják bátran, hanem azok is, akiknek a glutén okoz kellemetlen tüneteket. A rizstejszín hasonlóan alkalmazható, mint a hagyományos tejszín. Lehet vele sűríteni különféle ételeket és desszerteket, valamint hideg és meleg finomságokhoz is hozzáadható, mert nem fog szétesni és kicsapódni sem.

Tudni kell, hogy nagyon könnyű megemészteni, így a rizstejszín nem terheli a gyomrot és a bélrendszert sem, nyugodtan ehetik a diétázók, fogyni vágyók is. A színe és az állaga sem fog ellenérzéseket kelteni, hiszen a rizstejszín megszólalásig hasonlít a tehéntejből készült változatra. Egy elkészült fogásban íz terén sem lehet nagy különbségeket észrevenni, így a diétára ítéltek és a saját elhatározásból tejmentesen étkezők sem kell lemondaniuk a kedvenceikről.