Népszerű termék a kókuszolaj
Napjainkban egyre kedveltebbé válik a kókuszolaj. Sokan alkalmazzák sütéshez, főzéshez, hiszen színtelen, szagtalan és íztelen anyag, ráadásul kevés kalóriát tartalmaz. Az olaj bátran alkalmazható a fogyókúrás étrendekhez is, hiszen nem hizlal. A minőségi kókuszolaj 90%-ban telített zsírsavakat tartalmaz, 6%-ban pedig egyszeresen telítetlen zsírsavakat. A maradék 3%-ot a többszörösen telítetlen zsírsavak alkotják. A kókuszolaj alkalmazható a szív védelmében is, ugyanis laurinsavat tartalmaz, ami vírus- és baktériumölő tulajdonsággal rendelkezik.
A minőségi kókuszolaj összetételében kaprinsav is található, ami gombaölő hatást biztosít. Az olaj segít megtisztítani a szervezetet, továbbá a szépségápolásban is fontos szereppel bír. Hidratálja a bőrt, tartja a kötőszöveteket, így segítve a ráncok kialakulásának megelőzését. A minőségi kókuszolaj jól bírja a magas hőmérsékletet is, így nem képződnek káros anyagok a felhevítésekor. Magas hő tűrő képességének köszönhetően, többször is felhasználható.