Helyettesíti a cukrot a stevia édesítőszer
Az édességeknek nehéz ellenállni. Még a túlzott cukorfogyasztás veszélyeivel tisztában lévő, egészségtudatosan étkező emberek is hajlamosak néha a keksz vagy csokoládé fogyasztására. A természetes stevia édesítőszer segíthet egy ízletes ételt egészségessé tenni.
A termék sok előnnyel rendelkezik más édesítőszerekkel szemben és mind háztartási, mind kereskedelmi szinten használható. Ha a cukrot túlzott mennyiségben fogyasztjuk, a glükóz zsírsavvá alakul át, ami bizony lerakódik. A máj és a hasnyálmirigy jelentős terhelésnek van kitéve az egyszerű szénhidrátokban gazdag ételek emésztése során. Az anyagcsere problémák elkerülése érdekében, érdemes stevia édesítőszert használni. A termék egyedülálló abban, hogy nem tartalmaz cukrot, de édes íze van, így mindenki fogyaszthatja.
Ez a készítmény gazdag glikozidokban, amelyek kölcsönhatásba lépnek az ízlelőbimbóinkkal, de nem jutnak be a véráramba, mivel a bélben nem szívódnak fel. A stevia édesítőszert alacsony szénhidráttartalmú diétán élők és gyermekek is fogyaszthatják.