Hírek
Az Országgyűlés plenáris ülése

Budapest, 2013. december 4. Klinghammer István, az Emberi Erőforrások Minisztériuma felsőoktatásért felelős államtitkára napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2013. december 4-én. Olvasd Tovább

Lődi Tamás, a WBO második magyar Európa-bajnoka

Békéscsaba, 2013. december 4. Lődi Tamás cirkálósúlyú bokszoló Békéscsabán 2013. december 3-án. Olvasd Tovább

A Kézről kézre című színdarab bemutatója Miskolcon

Miskolc, 2013. december 4. Zayzon Zsolt (b) Hubertin, Kocsis Pál (k) Emile Renaux és Ullmann Mónika (j) Francine szerepében Georges Feydeau Kézről kézre című bohózatának próbáján a Miskolci Nemzeti Színházban 2013. december 3-án. Olvasd Tovább

A Johanna a máglyán című oratórium a Nemzeti Színházban

Budapest, 2013. november 27. Tompos Kátya (b, fent) Szent Johanna szerepében Paul Claudel - Arthur Honegger Johanna a máglyán című oratóriumának próbáján a budapesti Nemzeti Színházban 2013. november 26-án. Olvasd Tovább

A Cabaret című musical Szolnokon

Szolnok, 2013. november 27. Horváth Gábor (b) Schultz, Kertész Marcella (k) Sally és Gombos Judit (j) Schneider szerepében John Kander- Fred Ebb - Joe Masteroff Cabaret című musicaljének próbáján a szolnoki Szigligeti Színházban 2013. november 26-án. Olvasd Tovább

A fenntartható mezőgazdaság fontossága!

Fenntartható mezőgazdaság

Fenntartható mezőgazdaság

Az ember ősidőktől kezdve a természet adta növényekből és állatokból táplálkozik. Természetesen, eleinte mindezt ösztönösen tette. Ösztönszerűen vadászott és ösztönszerűen szedte össze a gumókat, leveleket, amikor megéhezett. Nem takarékoskodott, hanem mindig annyi élelmet szerzett be, amennyit elfogyasztott. Ma már ez egy kicsit másképp van. Egyre tudatosabbak az emberek és egyre tudatosabban szerzik be a táplálékot, készítik el és raktározzák. Minden ember hússal és/vagy növényekkel táplálkozik, mégis olyan kevesen gondolnak bele abba, hogy vajon honnan származik az adott alapanyag és hogyan állították elő. Fontos lenne ezeken elgondolkodni és egy kicsivel tudatosabban táplálkozni, vásárolni, vagy esetleg termelni. Nagyon sok panasz van arra vonatkozóan, hogy gyenge helyzetbe van az ország, gyenge helyzetbe van a mezőgazdaság. Éppen ezért is, a mezőgazdaság fenntarthatóságára kell törekednünk, ami az itt élő emberek hasznát szolgálná. A fenntartható mezőgazdaság nemcsak a szociális helyzetet formálhatja át, hanem a természetre is kiváló hatással van. A legjobb lenne, hogyha mindenki ennek a megvalósítására törekedne. Ez mind a termelő, mint pedig a fogyasztó számára fontos lenne, hiszen az életszínvonal növekedése is megvalósulhat ennek köszönhetően. Tehát, ma már nem úgy megy az élelem beszerzése, mint az ősember idejében, hogy mindenki elmegy és összekapargatja a napi betevőt, amit a természet ingyen ad, hanem ma ezért meg kell dolgozni, meg kell termelni és elő kell állítani ahhoz, hogy mindenki számára legyen elegendő táplálék.